Új jelszó kérése
 

Pénztárgép átszemélyesítés

Pénztárgép átszemélyesítés
A régi üzemeltető naplófájljainak kiírása, a pénztárgép üzemeltetésének felfüggesztése valamint az új üzemeltetőre való átszemélyesítés díját tartalmazza adatkommunikációs szerződés kötéssel.
Az átszemélyesítést szervizünkben végezzük.
Fő kategória >Szolgáltatások
29 999 Ft + ÁFA
(bruttó 38 099 Ft)38099
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Részletek

Korábban, ha a pénztárgép üzemeltetőjének személyében változás következett be, az adóügyi ellenőrző egységet cserélni kellett. A 9/2016 (III.25.) NGM módosítása lehetővé tette a pénztárgép átszemélyesítését. Az átszemélyesítés az üzembe helyezett pénztárgép más üzemeltetőhöz rendelését jelenti.

Átszemélyesítésre lehet szükség a pénztárgép üzemeltetőjének megváltozásakor, például a pénztárgép eladásakor, vagy bérelt pénztárgép esetén a bérlés elején és végén. Ugyancsak szükség lehet az átszemélyesítésre akkor, ha megváltozik a pénztárgép üzemeltető adó törzsszáma (az adószám első nyolc számjegye), például a cég átalakulása, beolvadása (stb.) esetén. Az átszemélyesítést előírja a jogszabály a cserepénztárgép szerviz általi kiadásakor és visszavételekor.

FontosA konkrét gép átszemélyesítésre való alkalmasságáról célszerű az adott típus forgalmazójánál vagy szervizénél tájékozódni, még az adott pénztárgép megvásárlása előtt. Az átszemélyesítés feltétele az adott pénztárgépen elérhető legfrissebb szoftver verzió megléte és aktív adatkapcsolat. Pénztárgép átszemélyesítést kizárólag az adott pénztárgép típus szervizelésére jogosult műszerész végezhet.

 

Szükséges dokumentumok:

  • pénztárgépnapló
  • aláírási címpéldány - eladó
  • aláírási címpéldány - vevő
  • eladásról dokumentum (szerződés vagy számla)
  • deaktiválási kérelem aláírva
  • átszemélyesítési kód (FONTOS, hogy ÁTSZEMÉLYESÍTÉS)

 

Átszemélyesítés folyamata:

A pénztárgép átszemélyesítését az adott pénztárgépről kell kezdeményezni. Elsőként a régi üzemeltető naplófájljai kerülnek kiírásra a pénztárgépből, melyet meg kell őrizni. Ezután a pénztárgép napló kerül lezárásra. A pénztárgép új üzemeltetőhöz való rendelése az átszemélyesítési kód beadásával történik, ezzel a NAV is értesül a változásról, így további adatbejelentési kötelezettsége Önnek nincs. A régi adatkapcsolat deaktiválása és az új adatkapcsolati szerződés megkötése után kézhez kapja a pénztárgéphez tartozó naplót, melyet a szigorú számadás alá köteles vonni. 

Webáruház készítés