PENZTARGEPEM.HU BLOG

A pénztárgép bérlés ördögtől való (!?)

Kiss Dorottya
Kiss Dorottya
2024.03.19 12:41
A pénztárgép bérlés ördögtől való (!?)

A pénztárgép bérlése sokak számára jelenthet megoldást, ám egyes vélemények szerint ez "ördögtől való" lehet. De mi áll ennek a kijelentésnek a hátterében? Első pillantásra a bérlés kényelmes és költséghatékony alternatívának tűnhet azok számára, akik nem szeretnének nagy összeget kiadni egy saját pénztárgép megvásárlására. Különösen az induló vállalkozások számára vonzó lehet ez az opció, hiszen lehetővé teszi számukra, hogy kezdeti tőkéjüket más, az üzleti növekedés szempontjából kritikusabb területekre fordíthassák.

A bérlés egyik legnagyobb előnye, hogy rugalmasságot biztosít. A vállalkozások igényei idővel változhatnak, és a bérleti szerződések gyakran lehetőséget kínálnak a pénztárgép cseréjére vagy frissítésére, anélkül, hogy újra jelentős összeget kellene befektetni. Emellett a bérlés általában magában foglalja a karbantartást és a szervizt is, így a vállalkozóknak nem kell aggódniuk az esetleges meghibásodások és a javítási költségek miatt.

Azonban vannak, akik szerint a pénztárgép bérlése "ördögtől való". Ez az álláspont általában abból ered, hogy hosszú távon a bérlés költsége meghaladhatja a vásárlás árát. Ezen túlmenően, a bérlési szerződések bizonyos korlátozásokat és kötelezettségeket is róhatnak a vállalkozásokra, mint például hosszú távú szerződéses kötelezettségek vagy korlátozott testreszabási lehetőségek, amelyek nem feltétlenül felelnek meg minden üzleti modellnek. Végül, de nem utolsósorban, a "bérlés vagy vásárlás" döntése jelentősen függ a vállalkozás egyedi helyzetétől, pénzügyi kapacitásától és hosszú távú terveitől.

A pénztárgép bérlés előnyei

Rugalmasság

A pénztárgépek bérlése lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy rugalmasan igazodjanak az üzleti igényeik változásaihoz. Ha a vállalkozásod növekszik, vagy változnak a pénzkezelési követelmények, a bérelt pénztárgépet könnyedén cserélheted fejlettebb modellekre vagy olyanokra, amelyek megfelelnek az aktuális igényeknek. Ez ellentétben áll a vásárlással, ahol a vállalkozásod fixálódik egy adott modellre, ami idővel elavulhat vagy nem felel meg többé az üzleti igényeidnek.

Gazdaságosság

A kezdeti költségek jelentősen alacsonyabbak bérlés esetén, mint vásárláskor, ahol a pénztárgépek magasabb vételára jelentős tőkebefektetést igényelhet. A bérlés havi fix díjat jelent, ami előre láthatóvá és könnyen beilleszthetővé teszi a költségvetésbe. Ez segít a vállalkozásodnak jobban kezelni pénzügyeket és több erőforrást fordítani más üzleti területekre, például a termékfejlesztésre vagy marketingre.

Technológiai előnyök

A technológia gyorsan fejlődik minden területen, így a pénztárgépek és a POS rendszerek területén is. A bérlés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy naprakészek maradjanak az új technológiákkal, anélkül, hogy folyamatosan új eszközökbe kellene befektetniük. Forgalmazó cégként vásárlóink igényeihez igazodva frissítjük a kínálatunkat, így a legújabb funkciókat és integrációkat kínáljuk, amelyek javítják a hatékonyságot, a vevői élményt és az üzleti intelligenciát.

Karbantartás és támogatás

A bérlés nálunk magában foglalja a karbantartást és a technikai támogatást, így nem szükséges, hogy a vállalkozásod saját erőforrásokat allokáljon ezekre a feladatokra. Ha probléma merül fel a pénztárgéppel, gyorsan cseréljük vagy javítjuk azt, minimálisra csökkentve az üzletmenet esetleges zavarait. Ez ellentétben áll a vásárlással, ahol a javítások és a karbantartás további költségeket és időbefektetést jelentenek.

Nálunk a pénztárgép bérlés nagyon egyszerű, mindössze 4 lépés:

 1. Vedd fel velünk a kapcsolatot
 2. Töltsd ki az adatbekérőt, amit küldünk és csatold a szükséges dokumentumokat (átszemélyesítési kód, cég esetén aláírási címpéldány, EV esetén személyi igazolvány másolata)
 3. Írd alá a bérleti szerződést online, nyomtatás és szkennelés nélkül
 4. Vedd át személyesen akár még aznap, vagy kérd kiszállítással a pénztárgépet, és minden mást, amire még szükséged van.

Milyen eszközöket tudsz nálunk bérelni?

 • Hordozható, vagy fix telephelyes pénztárgépet
 • Kasszafiókot
 • Bankkártya terminált
 • Vonalkódolvasót
 • NTAK rendszereket / vendéglátós szoftvereket
 • Professzionális tableteket

Az egyszerűség és a széles választék mellett nálunk találod meg a legkedvezőbb feltételeket:

 1. Kiszámítható, alacsony havidíjak
 2. Apróbetűk nélküli szerződés
 3. Papírmentes ONLINE SZERZŐDÉSKÖTÉS
 4. Azonnali kiszolgálás! Rekordunk: 2 órán belül az első telefontól számítva Pénztárgép + Bankkártya terminál + NTAK rendszerrel távozott az ügyfél :)
 5. Nincs szervizköltség
 6. Az éves felülvizsgálat díja nem a te cégedet terheli
 7. Rövid hűségidő - a szerződésben vállalt hűségidő (6 hónap) után bármikor visszaadhatod
 8. Visszajáró kaució (másoknál ez nem egyértelmű)
 9. Oktatás – megtanítunk, hogyan használd
 10. Segítség - nem engedjük el a kezed, nyitvatartási időben elérsz bennünket

 

Hasznos linkek

Pénztárgép kínálatunkat itt tudod megtekinteni.

Ha vásárlás helyett inkább bérelnél, nálunk remek kondíciókat találsz itt: Bérlés

Mi nem csak hardvereket, vendéglátós szoftvereket is kínálunk: NTAK

Bankkártya terminálra lenne szükséged? Bérelj nálunk hosszú távra vagy egy-egy eseményre, rendezvényre itt

Nálunk nem csak pénztárgépeket találsz! Teljes termékpalettánkat ide kattintva éred el.