A bérleti kód beadása

A részletfizetéses, illetve bérelt pénztárgépek esetén un. licence-k, azaz fizetési határidők kerülnek beállításra üzembe helyezéskor. Az Ön által aláírt bérleti/részletfizetési szerződés általában 30 napos fizetési ciklust határoz meg, ami azt jelenti, hogy ciklus végén leáll a pénztárgépe az aktuális vételár rész vagy bérleti díj kiegyenlítéséig. Amennyiben az esedékes kötelezettség befizetésre kerül, a szerződésben magadott email címére kapja meg kollégáinktól az aktuális kódot a pénztárgép feloldásához. Gyakorlatban a kódok megadása pénztárgéptípusonként az alábbiak szerint alakul:

SAM4S pénztárgépek esetén

Ha a szerviz beprogramozta az egyes bérleti/részletfizetési időszakok végét, akkor a lejáratként beprogramozott dátum elérésekor a pénztárgép „ÍRJA BE A KÓDOT” hibaüzenetet fog adni és blokkolja a nyugta kiadást. Ebben az esetben írja be a kapott kódot eladás üzemmódban, majd nyomja meg a KP.Fizet billentyűt.

 

CashCube pénztárgépek esetén

A bérbeadás érvényességének meghosszabbításához lezárt napon a főmenüben található Bérbeadás menüpontban adhatjuk meg a megfelelő kódot, aminek hatására a bérbeadás lejárati dátuma kitolódik a kódtól függően. Ebben a menüpontban lehetséges a bérbeadás feloldása is, szintén egy megfelelő kóddal. Amennyiben a bérbeadás a lejárathoz közelít, ha már kevesebb, mint 10 nap van a határidőig, a pénztárgép napnyitáskor figyelmezteti a bérbevevőt, hogy hány napja van meghosszabbítani a szerződését.

 

Fiscat/CashBox pénztárgépek esetén

Amennyiben a bérbeadás funkció aktív, zárt napnál a P-mód, Bérbeadás menüben megjelenő dátumhoz tartozó bérleti kód adható meg. A pénztrágép a kód elfogadását azzal jelzi, hogy a kijelzőn a dátum a következő bérleti határidőre ugrik, egyéb visszajelzést nem ad.