PENZTARGEPEM.HU BLOG

A hét leggyakoribb hiba, amit a pénztárgép vásárlása során elkövethetsz

A pénztárgép vásárlása kritikus döntés minden vállalkozás számára, amely jelentős hatással lehet az üzlet működésére és sikerére. A megfelelő eszköz kiválasztása nem csak a napi tranzakciókat könnyíti meg, hanem hozzájárul a hatékonyság és az ügyfélélmény javításához is. Azonban a tulajdonosok gyakran követnek el hibákat a pénztárgép vásárlása során, ami később komoly problémákat okozhat.

Pénztárgép vásárlásakor fontos, hogy a választott eszköz valóban megfeleljen a vállalkozásod igényeinek. Ismerd meg a hét legtipikusabb hibát, amelyeket célszerű elkerülni, ha a pénztárgép kiválasztása aktuálissá válik. Ezeket a hibákat elkerülve biztosíthatod, hogy a pénztárgép hosszú távon megfelelően szolgálja vállalkozásodat, és elősegíti a zökkenőmentes üzleti működést.

   

  Kiss Dorottya
  Kiss Dorottya
  2024.03.19 12:41
  A pénztárgép bérlés ördögtől való (!?)

  A pénztárgép bérlése sokak számára jelenthet megoldást, ám egyes vélemények szerint ez "ördögtől való" lehet. De mi áll ennek a kijelentésnek a hátterében? Első pillantásra a bérlés kényelmes és költséghatékony alternatívának tűnhet azok számára, akik nem szeretnének nagy összeget kiadni egy saját pénztárgép megvásárlására. Különösen az induló vállalkozások számára vonzó lehet ez az opció, hiszen lehetővé teszi számukra, hogy kezdeti tőkéjüket más, az üzleti növekedés szempontjából kritikusabb területekre fordíthassák.

  A bérlés egyik legnagyobb előnye, hogy rugalmasságot biztosít. A vállalkozások igényei idővel változhatnak, és a bérleti szerződések gyakran lehetőséget kínálnak a pénztárgép cseréjére vagy frissítésére, anélkül, hogy újra jelentős összeget kellene befektetni. Emellett a bérlés általában magában foglalja a karbantartást és a szervizt is, így a vállalkozóknak nem kell aggódniuk az esetleges meghibásodások és a javítási költségek miatt.

  Azonban vannak, akik szerint a pénztárgép bérlése "ördögtől való". Ez az álláspont általában abból ered, hogy hosszú távon a bérlés költsége meghaladhatja a vásárlás árát. Ezen túlmenően, a bérlési szerződések bizonyos korlátozásokat és kötelezettségeket is róhatnak a vállalkozásokra, mint például hosszú távú szerződéses kötelezettségek vagy korlátozott testreszabási lehetőségek, amelyek nem feltétlenül felelnek meg minden üzleti modellnek. Végül, de nem utolsósorban, a "bérlés vagy vásárlás" döntése jelentősen függ a vállalkozás egyedi helyzetétől, pénzügyi kapacitásától és hosszú távú terveitől.

  Kiss Dorottya
  Kiss Dorottya
  2024.01.29 09:56
  Miket tudtunk meg eddig az e-Nyugtáról?

  Abban már mindenki teljesen biztos lehet, hogy az új e-pénztárgép rendszert be fogják vezetni. Ennek a körülményeivel kapcsolatban még van némi bizonytalanság, de arra már most készülhetünk, hogy hamarosan elektronikus formában is lehet majd nyugtát adni a mostani, hardveres megoldás mellett / helyett.

  A fejlesztések bevezetésének kormányzati célja az áfarés csökkentése, valamint az adatszolgáltatás elérése a nem pénztárgépes szektortól. Reményeink szerint emellett egy jól működő felhő alapú rendszert kapunk majd, ami leegyszerűsíti a napi működést és csökkenti a szükséges adminisztrációt. Legjobb tudomásunk szerint az applikáció fejlesztése még várat magára, amelyen a vásárlók tanulmányozhatják majd a korábbi vásárlásaikat, statisztikákat, kimutatásokat készíthetnek, összehasonlíthatják az árakat. Bízunk benne, hogy ennek a kommunikációja és beépítése a köztudatba nem a szolgáltatók, illetve kereskedők feladata lesz.

  Elérhetőek a pénztárgépek naplófájljai a NAV oldalán

  Régi ígéretének tett eleget a NAV február 6.-án, mikor elérhetővé tette a pénztárgépek által a NAV szerverre felküldött naplófájlokat!

  SZOFTVER frissítés a SAM4S pénztárgépekre - FRISSÍTVE

  A SAM4S pénztárgépek legújabb szoftvrének széleskörű publikálása 2023. május 15.-én indul. Mivel a forgalmazó kellő számú eszközön tesztelte az új program működését hétfőn megkezdi a NAV a pénztárgépekre való tömeges kiküldést.

  [Pénztárgép Kisokos] Mit tegyek, ha most nem használom a pénztárgépem?

  Üzlete szezonális tevékenységet folytat? Hosszabb átalakítás vagy költözés miatt zárt be? Változott a trevékyensége? Esetleg végleg bezárt? Amennyiben már nem használlja pénztárgépét és nem tudja mi a teendője Önnek szól alábbi cikkünk!

  Hogyan feleljünk meg az NTAK csatlakozási kötelezettségnek

  Az NTAK csatlakozással kapcsolatos blog sorozatunk következő részében arról írunk, hogy milyen adatokat és hogyan kell az NTAK rendszerébe beküldeni 2023. január 1.-től az érintett vállalkozásoknak. Amennyiben nem biztos benne, hogy az Ön vállalkozása érintett-e olvassa el korábbi cikkünket részletekről itt.

   

  Marjai Brigitta
  Marjai Brigitta
  2022.10.13 12:49
  Legfontosabb információk az NTAK csatlakozásról

  Célunk, hogy a lehető legteljeskörűbb szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek, ezért most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat Önnek egy helyre az NTAK-kal kapcsolatosan.

  [Pénztárgép kisokos] - Üzembehelyezési kód igénylés (PTGREG adatlap kitöltési útmutató)

  Pénztárgép rendelés esetén az első kérdés mindig az, hogy van-e már üzembehelyezési kódja a partnernek. De mi is ez pontosan, hogyan lehet hozzájutni és mire is való? Kisokosunk most ehhez nyújt segítséget Önnek.

  Több időt kaptak a vendéglátósok és turisztikai attrakciók a felkészülésre az NTAK csatlakozáshoz

  A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) javaslata nyomán az országgyűlés módosította a korábban elfogadott törvényt mely a vendéglátóhelyek és turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettségét rögzítette a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé (NTAK) felé.

  Marjai Brigitta
  Marjai Brigitta
  2022.05.05 11:35
  Nyugtaadás vásárokon, kitelepüléseken

  Ki kötelezett vásárokon, kitelepüléseken, fesztiválokon online nyugtát adni?

  Vannak időszakok az évben, amikor sok kereskedő és vendéglátós vesz részt alkalmi eseményeken, kitelepüléseken, szezonális üzletet nyit vagy fesztiválokon vesz részt, de akad, aki kifejezetten csak ilyen alkalmakra építette fel vállalkozását. A nyugta, illetve számla adás ilyen esetekben is kötelező! Fontos tudni, hogy a pénztárgép használat szükségessége minden esetben a tevékenységi kör alapján határozható meg. Amennyiben a tevékenység besorolása alapján online nyugtaadásra kötelezett, úgy ez a kötelezettség fennáll az alkalmi rendezvényeken is. Ezzel kapcsolatos mai cikkünk, mely segít eligazodni a jogszabályok között a NAV iránymutatásai alapján.

   

  Lekapcsolják a 3G-t! Változás a pénztárgépek adatkapcsolatában

  Régóta halljuk, hogy a 4G és 5G elterjedése következményeként kialakult kihasználatlanság miatt a mobilszolgáltatók lekapcsolják a 3G hálózatot Magyarországon. A gyakorlatban okoz-e ez problémát a pénztárgép használóknak?

  Erre keressük a választ!

  Marjai Gábor
  Marjai Gábor
  2021.12.15 11:35
  [Pénztárgép Kisokos] - Évvégi zárás?!

  Ezzel a blog bejegyzéssel elindítjuk a "Pénztárgép Kisokos" című sorozatunkat, amiben gyakran felmerülő problémákat járunk körbe könnyen emészthető, mindenki számára érthető módon.

  Nem is lehetne aktuálisabb az ÉVES ZÁRÁS kérdésköre, hiszen újra itt az évvége! Mit is kell csinálnom az online pénztárgép kapcsán? Éves zárást? Vagy kiolvasást? Hogy is van ez? Járjuk körbe a témát!

  Marjai Gábor
  Marjai Gábor
  2020.03.27 13:17
  SAM4S pénztárgép család SW frissítés

  Végre megérkeztek az új AEE szoftverek a SAM4S pénztárgép családhoz! Hogy mit hozott az új szoftver? Új funkciókat és reméljük, hogy a pénztárgépek megbízhatóságának növelését!

  Az Új verziószámok:     

  • SAM4S NR-300 - V0012
  • SAM4S NR-240 - V0013
  • SAM4S NR-270 - V0008
  • SAM4S NR-440 - V0009
  Marjai Brigitta
  Marjai Brigitta
  2019.02.14 13:40

  Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogyan érdemes használt online pénztárgépet vásárolni, mire figyeljünk oda, hogy gépünk végül ne kerüljön többe, mint egy újonnan vásárolt készülék.

   

   

  Cikkünk összefoglalja, hogy mi is az az éves felülvizsgálat, ki és hogyan végzi és miért fontos, hogy időben elvégeztessük.

  Változások a CashCube-ok háza táján 1. – a MINI új szoftvert kap

  A CashCube gépek forgalmazója, az LA Pénztárgép Kft. tájékoztatása szerint mindkét általuk forgalmazott gép nagy változások elé néz. Megérkezett a CashCube Minik új szoftvere, melyet folyamatosan frissítenek a gépeken, valamint a CashCube Light is megújult.

  Ellenőrzi a NAV a vállalkozásokat – avagy hogyan tanuljunk mások hibájából

  A NAV tájékoztatása szerint -ahogy azt minden szezonban megszokhattuk- többszáz kollégájuk ellenőrzi folyamatosan a Balaton parti vállalkozásokat. Az eddig elvégzett majdnem háromezer vizsgálat alapján elmondható, hogy minden negyedik vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot, melyet akár jelentős bírság kiszabásával is sújthatnak. Cikkünk abban segít, hogy a leggyakrabban előforduló hibákat elkerüljük.

  Marjai Brigitta
  Marjai Brigitta
  2018.08.09 10:46

  Online pénztárgép használatára kötelezett és a beszerzés útvesztőjének elején jár? Ez a cikk Önnek szól!

   

  2018.07.10 10:31

  Itt a legújabb V0006 szoftver az EURO 150-TE Flexy gépekre!!!

  Olvassa el alábbi tájékoztatónkat, hogy az Ön gépe is a legutolsó jogszabályoknak megfelelően működjön.