PENZTARGEPEM.HU BLOG

SZOFTVER frissítés a SAM4S pénztárgépekre - FRISSÍTVE

Marjai Brigitta
Marjai Brigitta
2023.02.22 14:44
SZOFTVER frissítés a SAM4S pénztárgépekre - FRISSÍTVE

A SAM4S pénztárgépek legújabb szoftvrének széleskörű publikálása 2023. május 15.-én indul. Mivel a forgalmazó kellő számú eszközön tesztelte az új program működését hétfőn megkezdi a NAV a pénztárgépekre való tömeges kiküldést.

Az új program célja többek között, hogy azon felhasználók munkáját könnyítsék, akik valamilyen programmal összekötve használják SAM4S pénztárgépüket. Számukra mostantól lehetővé válik, hogy programjukból teljes bizonylatokat nyomtassanak a pénztárgépen, így nem szükséges többé a bizonylatok kézi felvitele.

Mi a teendő?


A frissítés ideje alatt ne kapcsolják ki a pénztárgépet! A frissítés ideje körülbelül 30 perc.

A frissítés automatikus, külön beavatkozás nélkül végbemegy az esetek nagy többségében. A szoftverfrissítéshez szükséges adatok letöltése megtörténik észrevétleül a háttérben. Amennyiben a letöltés nyitott napnál megy végbe, úgy a program csere napzárás után automatikusan  megtörténik ilyen esetben nincs semmi teendőnk. A pénztrgépet a frissítés ideje alatt ne kapcsolja ki! A frissítés megtörténtéről a pénztárgép bizonylatot nyomtat!Amennyiben a frissítés nem indult el automatikusan, vagy a gép azt írja, hogy "firmware frissítés szükséges, napnyitás nem lehetséges" a gépet a főkapcsolójával (Nr-300-on hátul, Nr-240 és 440 típusokon oldalt) ki kell kapcsolni ameddig az összes LED elalszik (kb. 20 perc), majd visszakapcsolni. Ekkor az AEE újraindul és a frissítés magától elkezd lefutni. Nagyon fontos, hogy a frissítés ideje alatt a pénztárgépen ne nyomjunk meg semmilyen gombot, ne kapcsoljuk ki. A sikeres szoftver frissítés tényéről a pénztárgép nyomtat egy rövid bizonylatot, ekkor lehet rajta újra napot nyitni.

Reméljük ez frissítés a pénztárgépek megbízhatóságát nagymértékben javítani fogja.

További kérdés/kérés esetén állunk szíves rendelkezésére!