PENZTARGEPEM.HU BLOG

Változások a CashCube-ok háza táján 1. – a MINI új szoftvert kap

2018.09.04 14:20
Változások a CashCube-ok háza táján 1. – a MINI új szoftvert kap

https://www.penztargepem.hu/penztargepekA CashCube gépek forgalmazója, az LA Pénztárgép Kft. tájékoztatása szerint mindkét általuk forgalmazott gép nagy változások elé néz. Megérkezett a CashCube Minik új szoftvere, melyet folyamatosan frissítenek a gépeken, valamint a CashCube Light is megújult.

A Cashcube Mini hordozható készülékek részére elkészült az új szoftver, melyet a NAV is engedélyezett, így a gépekre is megkezdték a kiküldését.

Miért van szükség a szoftver frissítésre?

Azért, mert a jogszabályok változnak és a pénztárgép csak a szoftver frissítés által tud megfelelni a vonatkozó aktuális jogszabályoknak, így a frissítés szükséges és elkerülhetetlen.

Hogyan fog frissülni a pénztárgépem?

Az online pénztárgépekre a szoftverfrissítést a NAV küldi az általuk meghatározott időpontban. A pénztárgép a frissítést letölti, majd napzárás után telepíti. A pénztárgépet a frissítés ideje alatt csatlakoztassuk a hálózati adapterhez, helyezzük térerővel jól ellátott helyre, majd hagyjuk, hogy végig fusson rajta a frissítés. A megszakadt vagy hibás telepítés akár az Adóügyi Ellenőrző Egység meghibásodásához is vezethet.

Miért jó a felhasználónak a szoftver frissítés?

A megújult szoftver azon túl, hogy igazodik az új jogszabályi követelményekhez néhány új funkcióval is bővült. Ezek a változások leginkább az akkumulátorok működési idejének megnövelésére szolgálnak. Ilyenek például a sokat fogyasztó háttérvilágítás kikapcsolásának időzítése, az AEE működésének részleges leállítása vagy éppen a kijelző fényerő állításának lehetősége.

A pénztárgép energiafelvételének csökkentéséhez lehetőség van az új szoftver verziónál az ún. alvó üzemmód beállítására. Alvó állapotban mindkét kijelző háttérvilágítása lekapcsol. Ebből az állapotból bármely billentyű lenyomásával újra üzemkész állapotba hozhatjuk a pénztárgépet. Ezáltal - a forgalmazói tájékoztatás szerint - az akkumulátoros üzemidő akár 48 óra is lehet folyamatos üzemben. Az alvó üzemmód kizárólag a P módban elvégzett beállítás után lesz használható.

Az automatikus alvó módba kapcsolás idejét a P mód „Energiagazdálkodás” menüpontjának „Háttérvilágítás” pontjában állíthatjuk be, az itt megjelenő idő intervallumok valamelyikének kiválasztásával.

A kiválasztható értékek a következők lehetnek: Folyamatos, 20 másodperc, 30 másodperc, 1 perc, 3 perc, 5 perc.

 

Amennyiben nem szeretnénk, hogy gépünk alvó állapotba kapcsoljon a „Folyamatos” lehetőséget válasszuk.

A P mód „Energiagazdálkodás” menüpontjában az „Alvás módja” pontban választható ki, hogy csak a kijelzők háttérvilágításai kapcsoljanak le az első pontban kiválasztott idő elteltével, vagy választhatjuk a még takarékosabb opciót, mely a „Teljes eszköz”, így a pénztárgép is akkumulátor kímélő módba kerül.

A frissítés semmilyen beállítást nem tartalmaz, a beállításokat a felhasználónak kell módosítania. A módosítások elvégzéséről készítettünk egy videót is:

 

További változás még a kijelzők fényerő kontraszt értékeinek beállíthatósága éjszakai üzemmódhoz. A nappali és az éjszakai üzemmód között egy billentyűkombináció segítségével válthatunk nyitott adóügyi napnál. A váltáshoz a gombot nyomjuk meg kétszer majd gombot kétszer:

 

A P mód „Fényerő/Kontr” menüpontjában külön-külön állítható az éjszakai üzemmódhoz tartozó, kezelőoldali és vevőoldali kijelző fényereje/kontraszt értéke.

A fentiek alapján a CashCube család kisebbik tagja jelentős a felhasználói igényekhez igazított változásokon esett át, így szolgálva még hatékonyabban azokat a vállalkozásokat, melyek ezen típus mellett tették vagy teszik le a voksukat a jövőben. További információkért a CashCube online pénztárgépekről kattintson. Amennyiben további kérdése merülne fel forduljon hozzánk bizalommal.

Hívjon minket bizalommal a +36 (1) 382-7066 telefonszámon!