Adóügyi nyomtatók (nagykasszák)

PÉNZTÁRGÉP ÉRTÉKESÍTÉS ÉS BEÜZEMELÉS GYORSAN, ORSZÁGOSAN

Mi a különbség az adóügyi nyomtató és a pénztárgép között? Az adóügyi nyomtatók is online pénztárgépek, rendelkeznek a NAV-os Adóügyi Ellenőrző Egységgel (AEE) mint a hagyományos pénztárgépek, csak nincsenek nyomógombjaik és ezért egy külső eszköz (Windows számítógép, Android tablet stb.) szükséges, hogy megvezérelje az nyomtatót. A vezérléshez komoly fejlesztésre van szükség, ezért adóügyi nyomtatót választani szoftverhez kell úgy, hogy kompatibilis legyen azzal. Léteznek ALL-IN-ONE megoldások, például a SMART KASSZA, ezeknek az egyszerűsége és komplexitása az előnye és hátránya is egyben. Bekerülési ára kb. duplája, éves fenntartási költsége pedig kb. 25%-kal magasabb az adóügyi nyomtatós rendszereknek.

Elérhető funkciók Adóügyi nyomtató  Pénztárgép
Adóügyi NYUGTA kiállítás (magánszemélyeknek) Igen Igen
ÁFÁ-s számla kiállítás Igen Nem
Külső rendszer által vezérlés lehetősége
pl. NTAK-os vendéglátós szoftver, ügyviteli rendszer, számlázó program
Teljeskörű
minden funkció
Korlátozott funkciók
típusonként eltérő
Önmagában működtethető? Nem Igen
Adatkapcsolat havidíja Nagykassza díjcsomag
2500 Ft + ÁFA / hó
Kiskassza díjcsomag
1500 Ft + ÁFA / hó

 

 

Nézet:
Sorrend:

A pénztárgép vásárlás lépései

A vásárlás első lépése az üzembehelyezési kód igénylése a NAV-tól PTGREG nyomtatványon. Amennyiben használt gépet vásárol átszemélyesítési kódot kell igényeljen, mert használt géphez az üzembehelyezési kód nem használható fel!

A vállalkozásunk profiljának és forgalmának legmegfelelőbb online pénztárgép kiválasztása. Ebben számíthat szakértő kollégáink segítségére, örömmel állunk rendelkezésére tanácsadással, hívjon bennünket!

Kiegészítők választása

Ha kiválasztottuk az igényeinknek és lehetőségeinknek is megfelelő pénztárgépet gondoljuk át milyen kiegészítők lehetnek segítségünkre.

  • a jogszabály alapján a pénztárgéphez kell tartozzon egy pénztároló eszköz, tehát erre mindenképpen szükségünk lesz. A pénztároló eszköz lehet az online pénztárgéphez csatlakoztatott kasszafiók, pénzkazetta, vagy egy fiók melybe praktikusan elhelyezhetünk különböző típusú vagy méretű pénztartó tálcákat.
  • az online pénztárgépekben kizárólag pénztárgépekben és taxaméterekben használható hőpapír használható a jogszabályi előírás alapján. A szükséges pénztárgép szalag méretét a pénztárgép típusa határozza meg. A pénztárgép szalagokról itt tájékozódhat.
  • vonalkód olvasóra szükségünk lehet, amennyiben termékeinket fel szeretnénk vinni a pénztárgépre és azokat vonalkód alapján szeretnénk értékesíteni. Megfelelő programokkal naprakészek lehetünk raktárkészletünk alakulásából, illetve értékesítéseinkből. 
  • számítógép, amennyiben pénztárgépünket ügyviteli vagy értékesítési szoftverrel szeretnénk üzemeltetni, vagy egyszerűen szükségünk van egy irodai gépre, árurendeléshez, levelezéshez, könyveléshez. Verhetetlen ajánlatunkat itt találja.
  • mérleget is csatlakoztathatunk az arra alkalmas online pénztárgépekhez, amennyiben az árukat súly alapján értékesítik, ezzel jelentős időt és energiát takaríthatunk meg.

A pénztárgép átvétele

A megrendelt online pénztárgép átvételére üzletünkben van lehetőség, vagy futárszolgálattal kérhető házhozszállítás.  

Adatkapcsolati szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumok:

CÉGEK ESETÉN EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ESETÉN
A cég nevére szóló üzembe helyezési kód A vállalkozó nevére szóló üzembe helyezési kód​​
Aláírási címpéldány Vállalkozói igazolvány, vagy a polgármesteri hivatal által kiadott regisztrációs lap
Cégkivonat
Aláíró személyes okmányai Aláíró személy okmányai

Pénztárgépet átadni jogszabályi előírás alapján kizárólag a vállalkozás kódjával történő beüzemelés után érvényes adatkapcsolattal áll módunkban. Szíves megértésüket köszönjük.